©The Lakehouse
In het midden van de stad of ergens in the middle of nowhere: ook in het Waasland steken deze zomer tal van zomerbars de kop op. Met dit zonnige weer is het ideaal om ze te ontdekken!
 

11 Zomerbars in Waasland

Thirsty Toucan

Op een kasteeldomein: Thirsty Toucan in Beveren

Geniet van een prachtige zomeravond in stijl. Op het prachtige domein van een 15de-eeuwse waterburcht gelegen in een uitgestrekt park van 10 ha. vind je zomerbar Thirsty Toucan. Dit is het nieuwe concept van Van der Valk Hotel Beveren. Met frisse cocktails, zomerse beats, unieke events en een origineel foodaanbod is er voor ieder wat wils.

Waar?
Kasteeldomein Cortewalle (Zwarte Dreef).

Wanneer?
Van 12 juli tot 14 augustus. Open elke dag vanaf 14u, zondag vanaf 12u.

Fietstip
Een heerlijk fietstochtje tussen de fruitbomen.

Download de fietsroute

The Lakehouse

Op het strand: The Lakehouse in Stekene

Overdag met je familie genieten van de lekkerste drinks & bites op het strand aan het water, en ’s avonds dansen op de beste beats in de nightclub!  Dan is “The Lakehouse” zeker iets voor jou! Ze zitten midden in het groen met een enorme vijver. Met een capaciteit voor ruim 1.000 mensen, is het ook de grootste in de buurt.
Ook nog in Steken: Bar Coco en “Den Achterhof”
 
Waar?
Domein De Wal (De Stropersstraat).
 
Wanneer?
Van mei tot september open van donderdag tot zondag.
 
Fietstip
Rij vanuit Stekene langs de Stekense Vaart naar de prachtige dries van Sinaai, fiets langs de Moervaartmeersen naar Lokeren en het stemmige dorpje Daknam. Ga over een tot fietspad omgevormde oude spoorwegbedding, dus grotendeels autovrij!
 
 
Lodejardin

Een sfeervolle ontmoetingsplek: Lodejardin in Lochristi

De hele maand augustus heeft Lochristi er een nieuwe ontmoetingsplek bij: "Lodejardin" is de gezellige pop-up buitenbar van Lodejo in de tuin van de dekenij. Het wordt een maand vol coctails en mocktails, rust, sfeer, ontspanning, workshops en optredens. 

Waar?
Dekenijstraat 12

Wanneer?
Van 1 tot 26 augustus

Fietstip:
Verken de azaleastreek per fiets.

Download de fietsroute

Nikki Lounge

Voor de jeugd of de rustige genieter: Lokeren heeft het beiden

Vagevuur is de thuisbasis van vzw jeugdclubs en z'n deelwerkingen. Deze zomerbar ligt in het hart van een culturele site waar steeds wat te beleven valt. Je bevindt je te midden van een authentiek kader met zicht op de kapel. Gedurende de zomer zullen er in verschillende ruimtes activiteiten georganiseerd worden. De unieke inrichting bestaat volledig uit recuperatiematerialen. De zomerbar ademt creativiteit. Elke vrijdag is er een afterwork met dj’s en pizza’s uit de befaamde pizzabar van Vagevuur. Wil je liever in alle rust genieten aan het zwembad of in de lounge binnen van lekkere hapjes en cocktails? Dan moet je zeker bij Nikki Lounge zijn. 
 
Waar?
Vagevuur (Lokeren): Op de binnenkoer van een oud begijnhof in het hartje van Lokeren: de site Vagevuur van jeugdhuis T-Klub in de Heilig Hartlaan 8 - 10.
Niki Lounge (Lokeren): Brielmolenstraat 91.
 
Wanneer?
Vagevuur: In augustus op vrijdag en zaterdag van 14u tot middernacht en op woensdag en zondag van 14u tot 23u.
Niki Lounge: donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag van 12u - 00u
 
Fietstip:
Tijdens deze speelse gezinsfietstocht door Lokeren met stripheld Urbanus fiets je langs locaties uit zijn 133ste strip 'Lokerse paardenworsten'. Grappige bordjes wijzen de weg.
 
The Village

Evenementen en workshops bij 'The Village' in Moerbeke

In The Village staan de mensen en de natuur centraal. De hele zomer lang organiseren ze in deze gezellige bar evenementen en workshops. Geniet van live muziek, lokale en biologische lekkernijen en het prachtige uitzicht op de Moervaart! De kleinsten kunnen ondertussen heerlijk ravotten.

Waar?
Op de voormalige suikerfabrieksite tussen de Opper- en Terweststraat.

Wanneer?
Vanaf 29 juni tot 5 september. De bar is elke weekdag open van 15u tot 23u en in het weekend van 11u tot 1u.

Fietstip
Ontdek het Waasland  langs Zuidlede en Moervaart.

Download de fietsroute

Koer Bonjour

Voor jong en oud: Koer Bonjour in Temse

Koer Bonjour brengt elk jaar jong en oud samen op een gezellige en groene locatie. Naast de uitgebreide bar kan je steeds terecht in de pop-up keuken, verzorgd door Service Coupé. Pik zeker ook een optreden mee, dans mee op de deuntjes van een lokale DJ of schrijf je in voor één van de verschillende activiteiten. De allerkleinsten kunnen zich uitleven in de speeltuin of ravotten op de koer. De Koer is open voor iedereen van donderdag tot en met zondag.

Waar?
Op de koer van basisschool De Klimroos, Clemens De Landtsheerlaan 3.
 
Wanneer?
Van 18 juli tot en met 11 augustus, telkens op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
 
Fietstip
Go with the flow fietsroute: Fiets langs de Schelde en ontdek de Polders van Kruibeke, fiets over de Mirabrug en verken de grote en kleine broek. Geniet van de prachtige natuur in Oudbroekpolder en Schellandpolder.
 
De Zevenster

Tussen de fruitbomen: De Zevenster in Sint-Gillis-Waas

Bij het fruitbedrijf Tack-De Cauwer telen ze niet alleen appels en peren, ze persen er ook 100% vers sap van. Dat en veel meer ander lekkers kan je weer de hele zomer lang gaan proeven te midden van de boomgaarden. Sfeer verzekerd, zeker wanneer er ook nog een bandje ten dans speelt.

Waar?
Tussen de fruitbomen in een boomgaard, Heerweg 1 in Sint-Gillis-Waas.
 
Wanneer?
De hele zomer van woensdag tot zondag, van 14u tot 22u.
 
Fietstip
Kunstenaars, uitvinders en eigenzinnige ondernemers: ontdek een verrassend stukje creatief Waasland met de Creative Minds fietsroute.
 

 

 

Café Congé

In het centrum van de hoofdstad van het Waasland: Café Congé in Sint-Niklaas

Reeds enkele jaren is Café Congé een gevestigde waarde in Sint-Niklaas. Café Congé is een heel familiale en kindvriendelijke zomerbar in een mooie groene en zeer ruime omgeving. Geniet van een limonade, coctail of mocktails vanop je strandstoel. Op het overdekte terras kan je je honger stillen. Een salada, gamba's of iets van de kinderkaart? Gekruid met een streep muziek is er voor elk wat wils. ook nog in Sint-Niklaas: King George Zomerbar en Puintuin

Waar?
Forum da Vinci, Parklaan.
 
Wanneer?
Van 29 juni tot en met 25 augustus, elke dag tussen 11u en 23u.
 
Fietstip
Kunstenaars, uitvinders en eigenzinnige ondernemers: ontdek een verrassend stukje creatief Waasland met de Creative Minds fietsroute.
 

Zomerbars in het Waasland

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.