Bootverhuur Meersland

"Na schooltijd ging ik bijna altijd een uurtje kajakken." Harry Laheyne werd aan het water geboren, heeft er zijn hele leven gewoond en is nog steeds vaak in de buurt van water te vinden. "Ik vind het bijzonder om mensen het Waasland te laten ervaren vanaf het water. Ineens zien ze vertrouwde plekken met heel andere ogen."

Water is een speciale troef van de regio

Bootverhuur Meersland

Bootverhuur Meersland

Water is een uniek element in het Waasland en een speciale troef van de regio. Dat erkende ook de stad Lokeren, die een aantal jaren geleden besloot het watertoerisme een boost te geven.
Voor watersportliefhebber Harry Laheyne vielen op dat moment alle puzzelstukjes op hun plek. 
Bij zijn bedrijf Meersland kun je sinds 2012 gemotoriseerde elektrische boten huren, maar ook kajaks, kano's en stand-up paddles om te suppen.

"Als je op de Belgische kaart kijkt, zie je maar een paar mooi bevaarbare rivieren", geeft Harry aan. "In het Waasland kun je niet alleen goed vertoeven óp het water, maar ook langs het water. Er zijn vele plekken om aan te leggen en een terrasje te doen."
Hij ziet klanten daarom ook steeds vaker terugkomen. "Die zijn bijvoorbeeld eerst op een familie-uitje geweest en komen opnieuw met vrienden of collega's. Ze vinden het leuk om die sfeervolle ervaring met andere mensen te delen, net zoals ik dat zelf ook vind. Je ervaart eens een ander decor, hebt het water voor jezelf, bevindt je midden in de natuur, kunt ergens picknicken... en dat in je eigen achtertuin. Wat wil je nog meer?"

"Ik heb van mijn liefde voor water mijn beroep kunnen maken."
B&B Casa Cosi

Persoonlijke tips van Harry:

Bekijk het van de andere kant

Go with the flow
Go with the flow

Het water is een verleidelijk alternatief om Waasland van een andere kant te ontdekken. Traag stromend in de Schelde. Of juist op zijrivier de Durme, waar grillige bochten overgaan in rustig blauw. Ontdek de Moervaart per kano, eerst in een natuurgebied,dan weer onder een oude spoorwegbrug door. Wil je meer dan varen van A naar B? Let’s go!