Bloesems

Fietsen door Vrasene, Sint-Gillis-Waas of Lochristi kan in elk seizoen, maar vanaf april wordt dit de bloesemstreek van het Waasland.

Fleurige bloesems

Fruitbloesems

Beleef de bloesems in Sint-Gillis-Waas

Begin je dag met een luxueus fruitig ontbijt. Geniet van een hapje en/of drankje op het grote zomerterras of picknick tussen de boomgaarden. Volg de rondleidingen in de fruitbedrijven. Is de afstand tussen de verschillende bedrijven te groot? Voor het event op 1 mei rijdt de zonnetrein de ganse dag gratis heen en weer!

Bekijk hier het programma

Park van Beervelde

Park van Beervelde

Het privédomein ligt in het hart van de Waaslandse sierteeltregio. Hier organiseren Graaf en Gravin de Kerchove de Denterghem jaarlijks de Tuindagen van Beervelde: een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebbers. Zij komen van ver over de landsgrenzen om het evenement in mei en oktober te bezoeken.

Ontdek het Park van Beervelde

LoS Sierteeltmuseum

LoS, Sierteeltmuseum in Lochristi

Lochristi is de bakermat van de sierteelt en is nog steeds koploper in de export van azalea's. Daarom brengt het Lochristi Sierteelmuseum (LoS) een ode aan de mensen die Lochristi op de wereldkaart hebben gezet.
 
Eens per jaar wordt Lochristi omgetoverd in een groene oase vol bloemen. Een veelvoud aan bloemen- en plantenkwekers stallen hun kleurrijke koopwaar uit in het dorp. Er zijn ook hoeveprodukten en streekspecialiteiten. De sfeervolle Hoeve- en Bloemenmarkt vindt jaarlijks plaats op de 3e zaterdag van april.
 
 
Fietsers langs de fruitgaarden

De Boomgaardroute

Een leuke fietstocht van 45 km door Beveren, Sint-Gillis-Waas en Sint-Niklaas, die vooral in de lente heel fleurig oogt.

Sint-Gillis-Waas ontwikkelde een fruitroute van 9 km, want zij hebben heel wat fruittelers in de gemeente. Deze route kan je wandelen of fietsen.

Download de boomgaardroute

4x fleurig op stap

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.