De bomenbloesems, de vogeltjes zingen hun mooiste lied, de bloemen en de planten groeien en bloeien, … De lente verwent ons met zonnestralen in je rug. De perfecte periode om op de fiets te stappen.  

Beleef de bloesems in Sint-Gillis-Waas

Begin je dag met een luxueus fruitig ontbijt. Geniet van een hapje en/of drankje op het grote zomerterras. Volg een workshop confituren en fruitrepen maken. Picknick tussen de boomgaarden en maak een gratis rondrit met het pluktreintje. En vergeet niet te hoppen van het ene fruitbedrijf naar het andere. 

Bekijk hier het programma

De Tuindagen van Beervelde

Het grafelijk kasteeldomein in het hart van de Oost-Vlaamse Bloemenstreek is een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Tijdens de Tuindagen biedt het aan de bezoekers een harmonieuze totaalbeleving. Je kan er terecht voor een ruime keuze aan decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor een muzikale omlijsting. 

Ontdek het Park van Beervelde

Lochristi en haar bloemen

Eens per jaar wordt Lochristi omgetoverd in een groene oase vol bloemen. Een veelvoud aan bloemen- en plantenkwekers stallen hun kleurrijke koopwaar uit in het dorp. Er zijn ook hoeveprodukten en streekspecialiteiten. De sfeervolle Hoeve- en Bloemenmarkt vindt jaarlijks plaats op de 3e zaterdag van april.
 
Krijg je niet genoeg van de bloemen en de sierteelt? Breng dan een bezoek aan het pas vernieuwde sierteeltmuseum LoS in Zaffelare. De indrukwekkende tuin vol planten- en bloemensoorten is een wandeling meer dan waard.
 
 

De Fruitroute

In Sint-Gillis-Waas zijn tal van fruittelers actief. Daarom ontwikkelde de gemeente een fruitroute van 9 km. Je kan deze wandelen of fietsen.

Download hier de brochure van de Fruitroute

4x fleurig op stap

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.