Ben je niet van plan om naar het buitenland te vertrekken tijdens de paasvakantie? Geen nood! We verwennen je graag met 4 tips voor families die er graag eens op uit trekken. Ook in het Waasland valt er genoeg te beleven om te genieten bij het eerste lentezonnetje.

Gezinsuitstapjes

Paasieren zoeken op Provinciaal domein De Ster

1. In onze Provinciale domeinen Puyenbroek en De Ster kan je paaseitjes rapen

Met pasen heb je het beste excuus om de hele dag door chocolade te eten. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst de paaseitjes gaan zoeken. Geen probleem want ook in het Waasland is er een overvloed aan eitjes!

Reuze paaseierenfeest in het provinciaal domein Puyenbroeck

De hele namiddag is er heel wat leuke randanimatie met steltenlopers, circus, poppentheater, knutselen … De feestelijke intrede van de paashazen mag je natuurlijk niet missen, en als afsluiter worden er zakjes paaseieren uitgedeeld aan alle kinderen tot 10 jaar. Vergeet in alle drukte de grote paasshow met Clown Rocky niet!

Bekijk het programma

Eieren na Pasen in het provinciaal domein De Ster

Vanaf 14u beleef je de dolste pret met gratis attracties, animatie en paaseieren voor elk kind. Zoek het gouden ei en win een leuke prijs. Ontmoet Maya De Bij, geniet van het optreden van Clown Rocky en zet je beste beentje voor in de kinderdisco. Maar laat je vooraf wel klaarmaken voor dit feestje! De grimeur, kapper en tatoeëerder verwachten je!
 
Levend erfgoed park in Provinciaal Domein Puyenbroeck

2. Week van de Provinciedomeinen

Tijdens de tweede week van de paasvakantie organiseren de Vlaamse provinciedomeinen tal van activiteiten. Ga je graag buiten op stap met de (klein)kinderen? Wil je dat ze meer bewegen en sporten? Zoek je een leuke buitenspeeltuin, dierentuin of knuffelhoeve? Een vijver om rond te fietsen? Het aanbod in onze regio is heel gevarieerd. 

Ontdek hier alle activiteiten

Paintball Waasland

3. Paintball in het Waasland

Houden jullie van avontuur en uitdaging? Kinderpaintball is een activiteit die garant staat voor actie en plezier. Bij Paintball Waasland kunnen de kinds zich een hele middag vermaken. Want wat wil een kind nog meer dan zich kunnen verstoppen en uitleven? 

Ontdek Paintball Waasland

Kano en Kajak in het Waasland

4. Kano en Kajak

Als je de woorden kano- en kajakvaren hoort vallen, denk je dan vooral aan de Ardennen? Dat hoeft niet langer. Kom naar het Waasland en peddel in een prachtig groen kader op de loop van de Durme, Moervaart en de Zuidlede.
Je kunt starten in het centrum van Lokeren of aan de Kalvebrug in Wachtebeke. Daar kan je een kano of kajak huren.
 

4 tips voor leuke gezinsuitstapjes

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.