In het Waasland is er niet alleen veel ambitie om lekker bier te brouwen, maar minstens evenveel om het te consumeren. De bieren en alles errond  – de brouwerijen, de vele authentieke biercafés op vaak wondermooie locaties, de historische bierverhalen – bieden enorm veel potentieel.

4 biertips

Biertips

1. Guides en magazines uit het Waasland

De meer dan zestig cafés op Plan Bier zorgen voor verfrissing én verrassing onderweg. 

Plan Bier Waasland bestellen

Onze biergids schenkt je 110 pagina's boordevol praktische informatie. Echte bierkenners hebben er hun verhalen in neergepend. Je vindt er vijf originele fietsroutes langs knooppunten in de vijf Oost-Vlaamse regio's én een wandelroute uit Gent in terug. Alle routes kregen een uitdrukbaar bierkaartje met knooppunten. 

De biergids aanvragen

Het Hop Hop Magazine is een gratis biermagazine met lekkere thema's uit Oost-Vlaanderen. Ook wandelen, fietsen en logeren komen uitgebreid aan bod. 

Maak kennis met het Hop Hop magazine

Wil je graag meer te weten komen over de beste bierevenementen? Wil je graag een brouwerij bezoeken, individueel of in groep? Wil je jezelf en/of je vrienden eens trakteren op een zelf uitgestippelde route of een heus bierarrangement? Dat kan! Via de website kom je er alles over te weten. 

Plan een uitstap

 

Fondatie van Boudelo

2. Het Boudeloopje in Sinaai

Wandel langs de mooiste natuurplekjes van Sinaai en geniet achteraf van een Boudelobiertje in 'De oude Route'. In 2015 werd dit uiterst gezellig cafeetje in het Nieuwsblad verkozen tot het beste café van Klein-Sinaai. Je vindt hier streekbieren uit het Waasland en voor de kinderen een tuin met, wanneer het weer het toelaat, een heus sprinkasteel.  

Bestel hier uw wandelroute

Bierbrouwen

3. Bierbrouwerijen en Bierfirma's in onze regio

Een tiental jaar geleden had het Waasland er twee, maar vandaag zijn dat al acht brouwerijen. Het zijn niet de grootste, maar zeker niet de minste. Wat je absoluut kan zeggen, is dat het Waasland zich roert. Brouwerijen schieten hier als paddestoelen uit de grond en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Er is veel ambitie in het Waasland om lekker bier te brouwen. En de groeiende concurrentie houdt iederen wakker. 

Bierbrouwers

Bierfirma's zijn geen erkende brouwerijen, maar vaak brouwen ze wél zelf bier op kleine schaal, alvorens met hun recept naar een brouwerij te gaan om hun bier in groter volume te laten brouwen en bottelen. Ook het Waasland telt een aantal bierfirma's. 

Hobbybrouwerijen

Paling gestoofd met Boudelobier

4. Het recept: Paling gestoofd met Boudelobier

Je zou ervan versteld staan hoe lekker het Boudelobier smaakt bij visgerechten. De monniken van Boudelo aten vroeger voornamelijk vis. De cisterciensers mochten immers geen vlees eten, behalve om aan te sterken bij ziekte. Er waren dan ook grote visvijvers op het domein van de Boudelo abdij. Dat bracht ons op het idee om je het recept van een visgerecht te brengen. 
 

4 biertips uit het Waasland

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.