fietsend gezin

Deze zomer valt heel wat te zoeken en te ontdekken in het Waasland. Wij hebben 3 toppers voor jou uitgelicht.

Zomerse uitstappen

VOSSEN

Expeditie in het Land van Reynaert

VOSSEN is een culturele expeditie waar u per fiets het Waasland en het Hulsterambacht ontdekt met Reynaert de vos als gids. Het wordt een belevenisparcours vol ongeziene en magische avonturen. Op verschillende locaties, speciaal voor dit evenement gecreëerd, komt het Reynaertverhaal tot leven dankzij diverse moderne digitale technieken.  
Ga dus deze zomer gezellig mee op een onvergetelijk avontuur!
 

Alle info over de expeditie

 

Grenspark Saeftinghe

Grensparkwandelingen

De Grensparkchallenge organiseert iedere tweede zondag van de maand een grensparkwandeling.

Samen met de grensparkgidsen ga je op verkenning door het dynamische grenspark van Het Verdronken Land van Saeftinghe en de haven van Antwerpen. De komende jaren verandert dit gebied dankzij een samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse partners, in een prachtige biodiversiteit.
Aan de hand van een animatiefilm, fotowanden en een begeleide wandeling kom je alles te weten over de toekomst en de verhalen over het grenspark in wording.

Kom mee wandelen

Kasteel Wissekerke in Bazel

Nationale Streekzoektocht

De jaarlijkse zoektocht van de Landelijke Gilden strijkt dit jaar neer in Kruibeke en Beveren.
Van 9 juni tot en met 2 september kan er worden deelgenomen aan een fietstocht van 40km en/of een autotocht van 60km, elk met zijn eigen parcours en gedeeltelijk andere vragen. De winnaars gaan naar huis met één van de vele mooie prijzen uit een prijzenpot van om en bij de € 6.000. 
Daarnaast werd er dit jaar voor het eerst een vertel- en belevingstocht voor kinderen uitgewerkt. Ontrafel met ons mee het "Mysterie in de polder".
 

3 zomerse fiets- en wandelevents

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.