Zeven toppers

Plan je een trip naar onze regio? Dan moet je deze activiteiten en plekjes absoluut bezoeken.

©Vilda - Polders van Kruibeke

Polders van Kruibeke

Kruibeke

Dit gebied maakt deel uit van Natura 2000, het Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Het trakteert je op mooie vergezichten over de Schelde, slikken, schorren en misschien spot je wel een bever. Breng zeker je verrekijker en fototoestel mee!

Tip: download de gratis Polder Ranger-app op je smartphone. Deze trakteert je op leuke weetjes, inspirerende foto's of informatieve filmpjes. Je kan zelf ook info toevoegen.

> Polders van Kruibeke

Waterspeeltuin in Puyenbroeck

Provinciaal domein puyenbroeck

wachtebeke

Alles is aanwezig om een rijk gevulde dag door te brengen met het gezin: sportaccommocatie, speeltuin, bloementuin, dierenpark, toeristisch treintje, bootjes en fietsverhuur. Bovendien biedt de drukke agenda van het domein heel wat extra activiteiten voor jong en oud.

> Een uitstap naar Puyenbroeck

Rivertours

waterplezier

temse

Water en het Waasland, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze regio van Schelde, Durme en Moervaart biedt dan ook heel wat kansen op waterpret. De heerlijkste ontspanning op het water is een toeristische boottocht! En aansluitend een terrasje doen op de Wilfordkaai... 

> Op zoek naar vaarplezier

Stropersbos

Stropersbos

Stekene / sint-Gillis-waas

Een schitterend natuurgebied waar het heerlijk wandelen is. De combinatie van elzenbroekbossen, grasland en grachten maakt de bewegwijzerde wandelroutes afwisselend. Kinderen kunnen ravotten op de speelheuvels en verbazen zich over de imposante Gallowayrunderen, Konikpaarden en grazende schapen.

> Verken het Stropersbos

Stadsmuseum Lokeren

stadsmuseum

LOKEREN

Ken jij de haarsnijderij? Maak in de vroegere 'Academie' kennis met het feestende en werkende Lokeren uit de 19de en 20ste eeuw en verneem alles over deze bijzondere industrietak.

> Bezoek het Stadsmuseum

Mercatormuseum

Mercatormuseum

sint-niklaas

Mercator werd 500 jaar geleden in het Waasland geboren. In dit museum kom je alles te weten over zijn unieke inzichten, revolutionair voor zijn tijd. Globes, kaarten en atlassen, werelderfgoed in Sint-Niklaas! Je kunt het ook combineren met Rupelmonde, waar Mercator enkele maanden gevangen zat op beschuldiging van ketterij.

> Bezoek het Mercatormuseum

Fort Liefkenshoek

FORT LIEFKENSHOEK

beveren

Word geconfronteerd met de woelige geschiedenis van het fort, een oude militaire vestiging dat erkend is als beschermd monument.  Laat je imponeren door de hoog opgestapelde containers. Maak na een bezoek een dijkenwandeling maken en de panoramische uitkijktoren met prachtig uitzicht op het Waasland.

> Bezoek het Fort