Wase waters

Typische polderdorpen en -hoeves, uitgestrekte natuurgebieden, groene meersen, industriële activiteit en cultuurhistorische relicten. De aaneengesloten structuur die door de Schelde, de Durme en de Moervaart wordt gevormd, geeft vorm aan een groot gedeelte van het Waasland. Een aanbod van landschap, natuur, cultuur, folkore, couleur locale en economie.

Havenland, industrie en natuur

Havenland

Beveren

De Haven van Antwerpen is stevig verankerd op beide oevers van de Schelde. In ruil voor de uitbreiding, verschijnen nu nieuwe natuurgebieden. Ook geschiedenisliefhebbers komen hier aan hun trekken. Dit landschap is dooraderd met Staats-Spaanse linies van honderden jaren geleden.

> Havenland: 3 gratis fietsroutes tussen natuur en industrie
> Havenland, Port of Antwerp

Terras en kanonnen in het Fort Liefkenshoek

Fort Liefkenshoek

Beveren

In de 16de eeuw woonden er echte helden in Fort Liefkenshoek. Ze verjoegen de Spaanse troepen en beschermden zo de stad en haven van Antwerpen. In het belevingscentrum van de vesting wek je die woelige geschiedenis weer tot leven.

> Fort Liefkenshoek

@VILDA - Luchtfoto Polders van Kruibeke

Polders van Kruibeke

Kruibeke

De Polders van Kruibeke maken deel uit van Natura 2000, het Europese netwerk van beschermde natuurgebieden. het gebied trakteert je op mooie vergezichten over de Schelde, slikken, schorren en misschien spot je wel een bever. Kom af en laat je verrassen door bijzondere fauna en flora. Ontdek onze mooie wandel- en fietsroutes via Oeverlopen.

> gratis wandel- en fietsroutes Oeverlopen
> Polder Ranger

Boottocht op de Schelde

Schelderondvaarten

Temse

Jaarlijks vertrekken bijna 28.000 boottoeristen op de Wilfordkaai in Temse. Het geheim van dat succes? Horecazaken, musea en monumenten liggen er op wandelafstand van elkaar. Maar laat je vooral verleiden tot een boottocht op de Schelde en geniet vanop het water!

> Vaar mee

Kajak Company, Lokeren

Bootverhuur

Lokeren en Wachtebeke

Huur een elektrische boot of kajak in Lokeren en word schipper voor een dag. Samen met je collega's, vrienden of familie vaar je op de Durme en Moervaart onder bruggen en langs spectaculaire natuurgebieden. Onderweg strek je de benen voor een natje en een droogje in Daknam of Sinaai.
Of je huurt een kajak op de Zuidlede in Wachtebeke en combineert de watertrip met een dagje Puyenbroeck.

> Bootverhuur

Fietsers op de veerdienst

Veerdiensten

Waasland

Veren of overzetboten vormen de oeververbinding over rivieren en kanalen. Door de veer te nemen kunnen voetgangers en fietsers een korte weg volgen, omwegen of drukke wegen vermijden. De veerdiensten op Vlaamse waterwegen worden beheerd door verschillende Vlaamse waterwegbeheerders: Waterwegen en Zeekanaal NV, DAB Vloot en nv De Scheepvaart. Er worden geen veergelden geïnd, behalve op enkele veren met private uitbating.

> Veerdiensten in het Waasland