Reynaert de Vos

Het middeleeuwse dierenepos 'Van den vos Reynaerde' is in zijn genre één van de hoogtepunten van de Nederlandse en zelfs van de West-Europese literatuur. Het dierenverhaal werd in het midden van de 13de eeuw geschreven. Hoofdpersonage is de listige vos Reynaert, die met zijn sluwe streken de waarden en normen uit die tijd stevig op de korrel neemt. Het verhaal speelt zich af in het Waasland en een deel van Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

Foxy, reinaert de vos 2.0

foxy - reinaert de vos 2.0

stripverhaal

Deze moderne versie van het bekende dierenepos is gemaakt door VIZID, een Gentse illustrator in opdracht van het Intergemeentelijk Project Land van Reynaert. Het is een vlot lezende, grappige strip waar tieners en volwassenen een uurtje cultureel plezier aan zullen beleven. Het gekende verhaal bleef intact en alle bekende personages komen er in voor, maar er werd een flinke scheut pittige 2016-saus over gegoten.

De strip is een luxe-uitvoering A4-formaat met hard-cover. Hij is verkrijgbaar in de toeristische diensten van het Waasland en de toeristische dienst van Hulst.

Verkoopprijs: 7 euro.

Standbeeld Tibeert

REYNAERT fietsroutes

Waasland

Reynaerts achtertuin doorkruis je al fietsend. Verschillende fietsroutes dragen dan ook de naam van een personage uit het Reynaertverhaal: Canteclaer, Grimbeert, Nobel en Tibeert. 

> Reynaert fietsroutes

Zitbank met citaat

standbeelden en zitbanken

Waasland

verspreid in de regio, waar in het Reynaertverhaal naar wordt verwezen, staat een Reynaertbank met citaat. Verder vind je tal van beelden die een personage of een passage uit het verhaal verbeelden.

> Standbeelden van Reynaert
> Zitbanken van Reynaert

IGP Land van Reynaert

het land van reynaert

intergemeentelijk project

Twaalf gemeenten traden toe tot een cultureel samenwerkingsproject: Beveren, Destelbergen, Hulst, Kruibeke, Lochristi, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster én het Reynaertgenootschap. De partners in dit project streven naar een gezamenlijke promotie van de streek en naar een gezamenlijke promotie van het verhaal van Van den vos Reynaerde met intergemeentelijke grensoverschrijdende activiteiten.

> Het land van Reynaert
> Stripverhaal (zie hoger)

REYNAERTgenootschap

Sint-niklaas

Deze vereniging legt zich vooral toe op de studie en promotie van literatuur en cultuur. Centraal staat de studie en de promotie van het Reynaertverhaal in de meest algemene zin. 

> Meer info over het Reynaertgenootschap

Het Geluidshuis stelt voor...

Reinaert De Vos

Het Geluidshuis maakte een Heerlijk Hoorspel van het verhaal 'Reinaert De Vos'. 79 minuten luisterplezier voor kinderen vanaf 10 jaar. 

Meer info