Lekkere streekproducten

Hou je van eten, drinken en nieuwe lekkernijen? Dan ben je in het Waasland op de juiste plaats! Voor een volledig overzicht verwijzen we graag naar 'Lekker Oost-Vlaams'.
Hieronder geven we enkele tips die van VLAM een erkenning kregen als streekproduct.

Aerts speculaas wordt gebakken

Belgische speculaas van Aerts

Waasmunster

De familie Aerts uit Sombeke specialiseerde zich eerst als beschuitbakker en schakelde tussen de 2 wereldoorlogen over op speculaas. Hun speculazen hebben de traditionele vorm en smaak behouden. Het zijn stevige, rechthoekige speculazen, versierd met een bloempje en licht gekruid met kaneel. Rond sinterklaas bakken ze “sintspeculazen” gevormd in houten planken tot 85 cm groot.

> Aerts Speculaas

Bord paardenworsten

Lokerse paardenworsten

Lokeren

Neem de tijd om in Lokeren lekkere paardenworsten te proeven. Het gerecht is gemaakt op basis van verse worsten met tomatensaus, al dan niet met champignons en veel of weinig groenten. Je kunt het gerecht ook bereid kopen bij verschillende lokale slagers.

Koffiedozen van Van Poeck

Van Poeck Koffie

Sint-Niklaas

Koffie Van Poeck heeft een lange geschiedenis die terug gaat tot 1866. Nog steeds worden dagelijks en in kleine hoeveelheden, bonen uit Brazilië, Colombia en Guatemala gebrand gedurende 20 à 22 minuten tot 220°C. Resultaat is een medium/light gebrande koffie met een volle smaak.

> Koffie Van Poeck

Brouwerij Verhofstede

brouwerij verhofstede

Sint-Niklaas (Nieuwkerken-Waas)

Brouwerij Verhofstede maakt originele kruidendranken volgens oude familierecepten, maar ook koffielikeur van versgemalen koffie en fruitlikeuren van vers fruit. De unieke hopjenever is sinds 2013 erkend als streekproduct.

> Brouwerij Verhofstede

Reynaertgebak

Lekkers van Reynaert

SINT-NIKLAAS

Reynaert is aanwezig in het Waasland. Vooral in allerlei lekkers. Maar voor het Reynaertgebak kregen de Meesterbakkers uit Sint-Niklaas een erkenning als streekproduct.

> Streekproduct Reynaertgebak