Proef van Jong Keukengeweld

20 Sep 2017

Jongeren koken voor jongeren: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen en ondersteund door haar (toeristische) partners. 57 Vlaamse topchefs, waaronder 12 nieuwe en allen jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten met jongeren. De jongerenactie van Jong Keukengeweld is al enkele jaren een gigantisch succes. Vorig jaar aten meer dan 27.000 jongeren bij de Jong Keukengeweld-chefs.

De koks weten wat ze willen en schotelen een onbevreesde kookstijl zonder tierlantijntjes voor. Telkens met duurzame, kwaliteitsvolle ingrediënten als rode draad. Via producten van eigen bodem, alsmaar innoveren en hun ruw en onversneden kantje zetten de chefs Vlaanderen en Brussel op de kaart als gastronomische bestemming.

Jonge mensen van 18 tot 30 jaar kunnen voor een zacht prijsje proeven van een heerlijk driegangenmenu van topkwaliteit. Voor het Waasland werden Stijn Audenaert van Restaurant VOS uit Lokeren en nieuweling Tom Vermeiren van Wilford T uit Temse geselecteerd. Het ganse overzicht kan je terugvinden op de website van Jong Keukengeweld