Het recept: Paling gestoofd met Boudelobier

11 Jan 2018

Het recept: Paling gestoofd met Boudelobier

Je zou ervan versteld staan hoe lekker het Boudelobier smaakt bij visgerechten. De monniken van Boudelo aten vroeger voornamelijk vis. De cisterciensers mochten immers geen vlees eten, behalve om aan te sterken bij ziekte. Er waren dan ook grote visvijvers op het domein van de Boudelo abdij. Dat bracht ons op het idee om een visgerecht te brengen.

Benodigdheden:

  • 700 gr paling
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eierdooiers
  • 1 el bloem
  • 0,5 l Boudelo blonde Tripel
  • 4 el olijfolie
  • 3 el vers gehakte peterselie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Maak de paling schoon, ontvel hem en snijd hem in stukken. Spoelen en droogdeppen.
  2. Pel de knoflook en de sjalotten en hak ze fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de paling in tot ze aan beide kanten goudbruin gekleurd zijn.
  4. Strooi de bloem, peper en zout, de fijngesnipperde sjalotten knoflook overheen. Giet er tenslotte het Boudelobier bij.
  5. Laat alles onder regelmatig roeren gedurende 10 min. stoven. Haal de pan van het vuur en laat 3 min. afkoelen. Meng er de eidooiers en de peterselie door en verdeel alles over verwarmde borden. Serveren met frietjes of stokbrood.