Het Waasland: zijn groene vergezichten, zijn charmante dorpjes, zijn scheurende gitaren en plompe beats. Als je denkt dat de polders altijd peis en vree zijn, dan ken je de levendige festivalscène in de streek nog niet. Van rock tot dance: op deze festivals kleur je buiten de lijntjes in het Waasland.

 

5 niet te missen festivals in het Waasland

©Crammerock

Crammerock (Stekene)

Haal boven die agenda: het eerste weekend van september spijkert Crammerock zich in de bodem van het anders zo vredevolle Stekene. Op drie podia hoor je al het beste van wat de muzieksector in de aanbieding heeft. Van internationale spijkerbommen zoals Richard Ashcroft of Flogging Molly tot binnenlandse teelt à la Goose, Hooverphonic of Coely: ze passeerden er allemaal al de revue. Twee dagen pure pret. 
 
©Lokerse Feesten

Lokerse Feesten (Lokeren)

De Lokerse Feesten serveren 10 dagen lang exquise acts in het hart van Lokeren. Elke avond een unieke line-up, van pompende reggae tot strakke rock. Namedroppen zou een beetje overbodig zijn. Iedereen met wat naam en faam in de internationale muziekwereld deed het podium van de Lokerse Feesten al wel een keertje uit z’n voegen barsten.
 
Krankenhaus

Villa Pace (Sint-Niklaas)

Het eerste weekend in september ben jij niet bereikbaar. Dan zit je op Villa Pace in Sint-Niklaas, een straffe spin-off van de Vredesfeesten. Elk jaar spelen boeiende bands ten dans in het centrum van de stad. Denk aan een mix van De Kreuners, Channel Zero, Adamo en Axelle Red. Geflankeerd door een wereldmarkt waar kleuren en geuren op je af komen als een laaiende lawine. Gratis en voor niks, bovendien.
 
©Repmond Rock

Repmond Rock (Rupelmonde)

Geboren naar aanleiding van 50 jaar Scouts Rupelmonde. Uitgegroeid tot een vaste waarde in de streek, met vaste voet op ’t Mercatoreilandje. Hier zit je goed voor razende rock, denderende disco en andere livebelevingen die je trommelvliezen doen donderen. Al meer dan 25 jaar vaste prik in Rupelmonde, vanaf nu ook met stip in jouw agenda.
 
The Qontinent

The Qontinent (Wachtebeke)

Elk jaar schudt domein Puyenbroeck in Wachtebeke zijn rustige velletje af en transformeert het tot The Qontinent. Ravers uit alle windstreken gaan compleet uit de bol onder begeleiding van beats, vuurwerk, vuurspuwende deernes en ander lekkers. Verruim je horizon – én je geest – begin augustus. 
 

We Will Waasland! Trek een blik festivals open en amuseer je rot!

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.