Wandelen met de hond

Neem de leiband van de haak en ga met jouw hond op stap. Wij lijsten alvast enkele plekken op waar Woef graag met jou mee naartoe trekt.

Tweelandenroute

Tweelandenroute (De Klinge)

Een wandeling met een vleugje geschiedenis. Jaren geleden denderden hier nog treinen tussen Mechelen en het Nederlandse Terneuzen. Nu is het Clingse Bos een fraai stuk natuur van 180 ha. Een reconstructie van de ‘dodendraad’ uit WOI, een aantal genummerde grenspalen, maar ook de leer- en beleefsite ‘Klingspoor’ leert je alles over de oude spoorlijn, de klompennijverheid en de smokkelroutes van vroeger. De ‘Kriekeputten’ beloven je een idyllisch plaatje en een unieke plek voor fauna en flora. Rust, natuur en dankbaarheid van je viervoeter verzekerd!

Klingspoor

Hondenzone

Hondenzone Lisdodde (Kallo) en Polders van Kruibeke

Een afgebakende zone waar je hond onder jouw toezicht vrij kan ronddartelen? Het Agentschap voor Natuur en Bos legde in ruim 40 bos- en natuurgebieden dergelijke zones aan. De Lisdodde in Kallo heeft een hondenlosloopweide langsheen de Melkader. De polders van Kruibeke heeft een hondenlosloopzone van zowat 3000m². 

Meer hondenzones

Noordelijke bossen

Vakantiewoning De Heimeer (Stekene)

Wil je met je honden en je kinderen op weekend? Vakantiewoning ‘De Heimeer’ ligt aan de rand van het Stiltegebied van Stekene. Laat je verrassen door de prachtige omgeving en ontdek de wandel- en fietsroutes in de buurt. 
 

Wandelen met de hond

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.