Als’t-moer-vaart! Wel, varen doet het niet meteen. Fietsen daarentegen, dat kan je er dan weer wel. We hebben het natuurlijk over de Moervaart – maar ook over de Stekense Vaart. Twee veel te weinig ontdekte stromen in het Waasland. Wellness op z’n best, kabbelend water onder een deugddoend windje. Geflankeerd door fietsroutes waar je mond van open valt – zó schoon! 
 

Fietsen en wandelen langs 't water

Jaagpad

Het jaagpad: gejaagd zijn verboden

Het netwerk van jaagpaden rond de Stekense Vaart en de Moervaart is de perfecte route voor een fameuze fietstocht. Speel solo slim en laat het peloton ver achter je, en kom tot rust. Of breng je vrienden mee en blijf hangen in één van de cafeetjes die je op je weg tegenkomt. Aan jou de keuze. 
 
Als monumentale bomen, relaxerende landschappen en vlotte fietspaden je niets zeggen, boek dan gerust een andere trip. Want daar draait het hier allemaal om. Je begraaft jezelf in het diepe Waasland, dat zich slapend voor je uitstrekt. Saai? Misschien. Maar alleen als je ongerepte schoonheid niet weet te appreciëren.
 
Polders van Kruibeke

Wateroverlast wanneer het past

Iets verderop, in de Durmevallei en de polders van Kruibeke, rij je zo het Sigmagebied binnen. Bij hoog water gaan hier de sluizen open en loopt het landschap vol. Zo staat de plaatselijke bevolking niet tot z’n knieën in het water als het even te hard druppelt. Handig én mooi. Want die aan- en afvoer van overtollig water levert knappe scènes op
 
Overstromingspreventie noemen ze dat. Natuurontwikkeling mogelijk maken, zo staat het in de brochures. Snuif de frisse lucht op, omgeven door vruchtbare groene grond en prachtige vergezichten.
 

Fiets de Go With The Flow route en ontdek het met eigen ogen! 

 
Stekense Vaart

Wandelen of wielen

Hoe je dat precies doet, dat kies je zelf. De fietsroutes in deze streek zijn om vingers en duimen bij af te likken. Maar als het allemaal wat trager mag, kan je hier ook heerlijk wandelen. Op schoenen of op wielen, vaart minderen bij de vaart is altijd een goed idee.
 

Stekense vaart en Moervaart: minder vaart doet deugd

Go with the flow
Go with the flow

Het water is een verleidelijk alternatief om Waasland van een andere kant te ontdekken. Traag stromend in de Schelde. Of juist op zijrivier de Durme, waar grillige bochten overgaan in rustig blauw. Ontdek de Moervaart per kano, eerst in een natuurgebied,dan weer onder een oude spoorwegbrug door. Wil je meer dan varen van A naar B? Let’s go!