Het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen ligt in het Waasland! De Polders van Kruibeke situeren zich op het grondgebied van Kruibeke, Bazel en Rupelmonde. Ze bevinden zich langs de Schelde en omvatten ruim 650 hectare natuurgebied. Hèt fiets- en wandelparadijs bij uitstek. Ontdek de Watervallen van Kruibeke en vergeet je verrekijker niet zodat je zeker een ree, bever of otter kan spotten!

Watervallen van Kruibeke

Genieten van de rust en de natuur in de Polders? Ga ‘Oeverlopen'!

'Oeverlopen' is een belevingsgids met vijf wandelroutes. Drie ervan brengen je naar de Polders van Kruibeke, een echt fiets- en wandelparadijs met visrijke kreken, slikken en schorren, elzenbossen en ander natuurschoon. Behalve watervogels spot je er met wat geluk ook een otter, een ree of een vos. Eb en vloed krijgt hier vrij spel. Een deel van dit gebied komt zelfs dagelijks onder water te staan!

Bestel de wandelbrochure

Xavier de Ree wijst je de weg

Natuurlijk neem je de kinderen mee!

Wist je dat er een echt speelbos is in de Polders van Kruibeke? Dat Xavier de Ree je de weg wijst en uitleg geeft over de fauna en flora in dit poldergebied? Of dat je al wandelend kan deelnemen aan een quiz en je de ultieme rang van 'Polder Ranger' kan bereiken? 

Polders van Kruibeke

Liever op stap met een echte natuurgids?

De Barbiergidsen laten je graag kennis maken met de polders en hun omgeving. Wandel mee tijdens één van de maandelijkse gratis 'Barbierwandelingen'. Uiteraard hebben ze ook een zeer gevarieerd aanbod voor uw groep. 

Met de Quattrocycle door de Polders

Hou je van verrassingen? 

Je kan de polders ontdekken op een zeer verrassende manier. Kom aperitieven in de Polders, ontdek ze met een milieuvriendelijk voertuig zoals de fluistertram of quattrocycle. Ben je nog op zoek naar een leuk teambuildingsevent? Toon laat je de omgeving op een leuke manier ontdekken!

Ontdek Kruibeke op een leuke manier

Ontdek de Polders van Kruibeke

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.