IJshoeve De Boey

Het is regelmatig dringen op het terras, dus je zult wellicht even moeten wachten op je ijscoupe. Maar dan...
30 smaken die het omfietsen meer dan waard zijn!

ambachtelijk roomijs om van te smullen!

Ambachtelijk ijs van IJshoeve De Boey

IJshoeve De Boey

De familie De Boey is al generaties actief op een melkveebedrijf aan de rand van de groene Wase polders. "We droomden al 20 jaar van een eigen ijshoeve", vertelt Marc De Boey. "Na een ernstig auto-ongeluk besloten we onze droom eindelijk te verwezenlijken."

Marc bouwde een ijshoeve met terras, stortte zich op een cursus toerisme en plantte fruitbomen.
In diezelfde tijd volgden echtgenote Christine en dochter Liselotte een cursus tot ijsbereider en experimenteerden ze 3 jaar lang met allerhande smaken.
"Kunstmatige smaakstoffen komen er niet in. Het Waasland heeft zoveel te bieden: onze koeien grazen op vruchtbare grond waar ooit de Schelde liep. Dat zorgt voor een unieke melksmaak en vraagt om een ambachtelijk, eerlijk, kwalitatief streekproduct."

"Bij ons is een aardbei ook echt een aardbei en proef je de dagverse melk op je tong."
© Vakantiehoeve Berckelaer

Persoonlijke tips van Marc:

Om je vingers bij af te likken!

Beyond Borders
Beyond Borders

Hevig bevochten, met trots verdedigd en vaak weer veroverd. De grenzen van het Waasland spraken eeuwen geleden al tot de verbeelding. Tegenwoordig fiets of wandel je rustig door gebieden waar voorheen smokkelaars en veldheren domineerden. De plekken waar onze streek nét tegen andere gebieden aanschuurt… grenzeloos mooi!