De Koolputten

Midden in de natuur en op slechts 3 minuten van de snelweg trekt een aantal spierwitte gebouwen direct je aandacht. De Koolputten: een Brasserie, B&B, feestzaal en Exporuimte langs de Durme. Trotse manager Peter Serneels: "Mensen wisten ons vrij snel na de opening te vinden. En eigenlijk zijn ze nooit meer weggegaan."

Schilderijen aan de muur én op je bord

De Koolputten

De Koolputten

In de vorige eeuw was De Koolputten een kleine haven waar schepen kolen, graan en bouwmaterialen aan- en afvoerden, met op het terrein een drukbezochte herberg.
In de jaren 80 raakte de site in verval. Het lukte Annie Vereecken, kleindochter van de oorspronkelijke uitbaters, het verwaarloosde terrein om te toveren tot een unieke, imposante trekpleister. Haar liefde voor kunst en kwaliteit zie je volgens manager Peter Serneels overal terug. Blikvangers zijn de vroegere herberg, tegenwoordig gebruikt als expositieruimte, en het terras met uitzicht op de rivier.

De Koolputten heeft een moderne uitstraling, maar het oude karakter is bewust behouden. "Een grote verscheidenheid aan mensen voelt zich hier thuis", vertelt Peter. "Kunstliefhebbers genieten van schilderijen aan de muur, Bourgondiërs van schilderijen op hun bord. Tegelijkertijd bieden onze ruimtes plek aan zakenmensen, bruidsparen, fietsers, wandelaars en gezinnen." Iedereen is welkom bij De Koolputten.

Regelmatig zie ik een man in kostuum gemoedelijk een pintje drinken naast een wielrenner met modderschoenen. Geweldig toch?

Moderne uitstraling met authentieke ziel

Go with the flow
Go with the flow

Het water is een verleidelijk alternatief om Waasland van een andere kant te ontdekken. Traag stromend in de Schelde. Of juist op zijrivier de Durme, waar grillige bochten overgaan in rustig blauw. Ontdek de Moervaart per kano, eerst in een natuurgebied,dan weer onder een oude spoorwegbrug door. Wil je meer dan varen van A naar B? Let’s go!