Zet Antwerpen in je achteruitkijkspiegel en ga op tocht richting Kruibeke. Niet te voet, per paard, fiets of deelstep. Wél met de Waterbus, die je verrassend snel van ’t Stad naar het Waasland sjeest.

Bye Bye Antwerpen. Tijd voor Wase ontdekkingen

Waterbus in Kruibeke

Waterbus in Kruibeke

Opstappen doe je in Antwerpen. Er weer af springen aan de Scheldelei, op een steenworp van centrum Kruibeke. Het maakt je maar 3 euro lichter – goedkoper dan al die verspilde benzine in de Antwerpse file, toch? Zo heb je nog wat geld over om uit te geven in een van de koffie- en lunchgelegenheden in de buurt. 

Polders van Kruibeke

Kruibeke: je tijd waard

Milaan of Madrid is het niet, en er wonen ook geen beroemdheden of er staan geen wereldwonderen. En toch is een bezoekje aan Kruibeke je tijd meer dan waard. Grootse schoonheid kan evengoed klein zijn. Daar weten ze in Kruibeke alles van.
 
De polders rondom slepen zelfs de grootste natuurhater over de streep. De streek zit dan ook tjokvol wandel- en fietsroutes, netjes voor je uitgestippeld en aangegeven. Al wat jij moet doen, is ze volgen.
Kasteel Wissekerke

Wat bazel je nu?

Als je in Kruibeke bent, mag je Bazel niet overslaan. Een zakdoek groot, maar toch de moeite. Verkozen als tweede mooiste dorpsgezicht van Oost-Vlaanderen. Volgestouwd met pittoreske gebouwtjes, koffie- en lunchzaken waar je geen neen tegen kan zeggen én zelfs een kasteel.

Het kasteel Wissekerke is een waterburcht zoals het Waasland er wel meer heeft staan. Misschien is dat wat onrespectvol, want Wissekerke is toch behoorlijk uniek. Tot in 1989 was het in handen van adellijke families. Sindsdien werd het gerestaureerd en staat het open voor bezoekers.

Met de waterbus naar Kruibeke

Go with the flow
Go with the flow

Het water is een verleidelijk alternatief om Waasland van een andere kant te ontdekken. Traag stromend in de Schelde. Of juist op zijrivier de Durme, waar grillige bochten overgaan in rustig blauw. Ontdek de Moervaart per kano, eerst in een natuurgebied,dan weer onder een oude spoorwegbrug door. Wil je meer dan varen van A naar B? Let’s go!