Het polderdorpje werd al meer dan eens dood verklaard. Ruimte voor groei volgens de ene, opgeofferd op het altaar van het geld volgens de andere. Dat levert droeve taferelen op, maar groeit op hetzelfde moment ook uit tot een toonbeeld van menselijke creativiteit. Doel houdt eigenzinnig stand. Een Gallisch dorp omringd door Romeinen. Bevolkt door koppigaards en keikoppen. Maar ook een nieuwe lichting creatievelingen en figuren vanuit de zijlijn. Ze hielden stand of bliezen nieuw leven in een doodverklaard dorp.

 

Het verlaten polderdorpje

Tussen natuur en industrie

Eindelijk in Doel

Doel bezoeken is in een andere dimensie stappen. Geklemd tussen fabuleuze landschappen en industrie. Met fenomenale fietsroutes rondom, en een hart dat ondanks alles blijft kloppen. Wonderlijk hoe anarchie en rust kunnen samensmelten.
Het water creëerde hier unieke nieuwe kreken en natuurgebieden. Het is op de grens van dood en leven dat het leven zich écht laat zien. Doel is uniek. Het lijkt in niets op andere dorpen. Een eigenzinnig juweel om in je hart te sluiten.
Radartoren

Blijf vooral boven de radar

Ergens plompverloren in het landschap staat de radartoren, die ervoor zorgt dat er geen schepen kapseizen in de Schelde. Je mag ‘m gerust bestijgen – hou je vooral niet in. Wandelaars en fietsers kunnen het uitzicht op de polders, de haven en de Schelde bewonderen. Via een wenteltrap kom je er helemaal bovenop – en het kost je geen euro.
fietsen in Doel

Fietsen en wandelen in Doel

Uiteraard verdrink je hier in het aanbod aan fiets- en wandelpaden die je langs alle mooie locaties in en rond het dorp leiden. De perfecte vluchtroute voor op een saaie zondag – of als je een plotse opstoot van zachtaardige rebellie voelt opkomen.

Doel: anarchie in de polders

Hidden Treasures
Hidden Treasures

Verboden voor iedereen met Instagram, Facebook,Twitter of Snapchat. Sommige plekken zijn zo desolaat of juist excentriek… die willen eigenlijk niet gevonden worden. Geen plek voor selfies dus! Maar verborgen locaties waar de straffe wind in je gezicht waait. Die blijken –als je echt goed kijkt–van onschatbare waarde te zijn. Ontdek onze hidden treasures met eigen ogen.