In de bruisende jaren ’20 was art deco de trend. Elk detail moest spreken. Een rechte lijn was een verloren lijn. Geen sprake meer van oorlog, alles was weer even mogelijk. Ook in Sint-Niklaas. Art deco beleven is in het brein van de grootste creatieve bouwheren uit de geschiedenis stappen. Ze bevielen van het ene kunstwerk na het andere. Ontdek enkele mooie voorbeelden tijdens een art-deco-wandeling in Sint-Niklaas.
 

Art deco in Sint-Niklaas

Art deco in Sint-Niklaas

Wandelen langs art deco: een aanrader!

Een art deco-wandeling? Doen! Alle redenen zijn goed om de stad eens op een andere manier te bekijken. Daarom biedt de stad Sint-Niklaas twee unieke wandelingen aan. Die doe je op eigen houtje, of je gaat op pad met een gids. Want die weet dingen die jij niet weet. Nog niet, tenminste! 
 

Verken Sint-Niklaas met deze routes

Routes te koop bij Toeristische Dienst aan 1 euro. Gegidste wandeling mogelijk (na afspraak).
coffee & comics bij Brainfreeze in Sint-Niklaas

Brainfreeze: koffie slurpen met Iron Man

Genoeg architectuur gespot? Dan mag je tijd nemen voor ontspanning. Bij Brainfreeze in Sint-Niklaas, bijvoorbeeld. Mix je espresso of cappuccino met een van de duizenden comics in de rekken. Want Brainfreeze zet niet alleen premium koffie. Het is ook dé plek waar stripfanaten hun hartjes ophalen. 
 

Lunchen bij King George

Nadien speel je een lekkere lunch binnen in King George. Deze event locatie slash coworking space slash lunch & apero hotspot is een creatieve jungle waar de lokale fauna en flora samenkomen om alle stress door te spoelen met lunchgerechten die je doen brullen van plezier.

Architectenkamers ARCK: vooruit dan, nog ééntje

Buikje vol? Injecteer dan tóch nog even die laatste dosis architectuur. Je kan kiezen: of je blijft in Sint-Niklaas hangen, of je rept je naar het mooie Tielrode. Op beide locaties vind je ARCK B&B, een origineel concept waarin je ontspannen kan snurken in unieke architectenkamers. 
 

Art deco in Sint-Niklaas: maak een architectuurtje tijd

Hidden Treasures
Hidden Treasures

Verboden voor iedereen met Instagram, Facebook,Twitter of Snapchat. Sommige plekken zijn zo desolaat of juist excentriek… die willen eigenlijk niet gevonden worden. Geen plek voor selfies dus! Maar verborgen locaties waar de straffe wind in je gezicht waait. Die blijken –als je echt goed kijkt–van onschatbare waarde te zijn. Ontdek onze hidden treasures met eigen ogen.