Soms is het prettig om er even tussenuit te zijn. Een paar dagen, een lang weekend, een midweek of zelfs langer. Heb je nood aan extra hulpmiddelen en zoek je een plek waar je met veel plezier kan logeren? Deze logies zijn toegankelijk voor mensen die extra noden of wensen hebben op vakantie. 

Toegankelijk logeren

Provinciaal Domein Puyenbroeck

Puyenbroeck (Wachtebeke)

Provinciaal Domein Puyenbroeck is niet alleen een populaire spot bij dagtrippers, maar dankzij de aanpalende viersterrencamping ook een heus vakantieparadijs in het groen. Kampeerders kunnen gebruikmaken van het zwembad en de sportterreinen met g-sportfaciliteiten, of genieten van de speelterreinen, het Levend erfgoed park, de minigolf en het toeristentreintje. Het kampeerterrein heeft een aangepaste badkamer met toilet en is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zelf koken is geen must: met een snackbar en twee restaurants biedt het domein voldoende mogelijkheden om de rolstoel onder tafel te schuiven. De Zuidlederoute, met niet minder dan 25 km aan verharde en voldoende brede wegen, doorkruist Puyenbroek. Onderweg vinde je comfortabele rustbanken en een sanitair gebouw met ruim aangepast toilet. 
 
Hoeve Oswald

Hoeve Oswald (Sint-Niklaas)

Midden in een groene omgeving vind je Hoeve Oswald. Dit gloednieuwe vakantieverblijf kan tot 24 personen herbergen. In de ruime inkomhal vind je een lift. Enkele slaapkamers hebben een eigen badkamer met inrijddouche. In de professionele keuken is een verlaagd werkblad voorzien. 

Ontdek Hoeve Oswald

De Wase Polders

Arenberghoeve (Beveren)

De Arenberghoeve is gelegen in één van de Wase polders, tussen Kieldrecht en Doel, vlakbij de Nederlandse grens. Als je van rust en een uitgestrekt landschap houdt, dan is dit een uitgesproken plekje om te logeren. Wil je een glutenvrije maaltijd? Een anti-allergene kamer? Het kan allemaal.
 
B&B Fruithof Tack

B&B Fruithof Tack (Sint-Gillis-Waas)

In Sint-Gillis-Waas, op een boogscheut van het ongerepte Stropersbos, pronkt de luxueuze B&B Fruithof Tack, waar Joris en Ann hun gasten graag welkom heten. Het is tevens een fruitbedrijf gelegen langs tal van fiets- en wandelroutes. Het heeft een verwarmd, en op koudere dagen overdekt, dakzwembad met terras, ligstoelen, BBQ en open haard en is 365 dagen/jaar beschikbaar. Kamer Parisienne is ook geschikt voor mensen met een beperking. Ontdek hoe aangenaam het vertoeven is tussen de fruitbomen, en proef zeker het ambachtelijk ijs uit de Polders van Sint-Gillis-Waas. 

Wees welkom bij Ann en Joris

De mooie omgeving in Waasmunster

Heidepark (Waasmunster)

Heidepark is een verblijfs- en vormingscentrum voor de jeugd en voor al wie in een jeugdige sfeer enkele dagen ontspanning of vorming wil meemaken. Met een hartelijk onthaal, een gastvrije service en gezonde en smakelijke maaltijden wil Heidepark ertoe bijdragen dat elke groep zich goed voelt tijdens het verblijf. Het verblijfscentrum is aangepast voor minder mobiele gasten. De belangrijkste ruimtes bevinden zich op de benedenverdieping, de doorgangen zijn voldoende breed, er is voldoende circulatieruimte en de tafels zijn onderrijdbaar. Er zijn 2 toegankelijke slaapkamers (goed voor 10 bedden) en aangepast sanitair. 

Jong van geest?

Met de Pato in de Polders van Kruibeke

B&B BAZ (Kruibeke)

B&B BAZ is rustig gelegen vlak bij het gezellige centrum van Bazel, één van de mooiste dorpen van Vlaanderen. In de oorspronkelijke dokterswoning werd een variatie aan unieke verblijfsmogelijkheden gecreëerd. In de grote gemeenschappelijke leefruimte kan men relaxen bij een drankje, een boek lezen dicht bij de kachel, een gezelschapsspel spelen of vergaderen. Minder mobiele personen zijn hier zeer welkom en kunnen gebruik maken van aangepast sanitair. Ontdek zeker de polders van Kruibeke. Hier vind je alsvast enkele tips om ze op een leuke manier te beleven. 
 
Sint-Niklaas

Ibis (Sint-Niklaas)

Het hotel ligt aan de Grote Markt middenin het historisch centrum van Sint Niklaas. Het Romain De Vidtspark ligt vlakbij het hotel. Maak een wandeling en bewonder er het Kasteel Walburg. Bezoek de Grote Markt, omgeven door het stadhuis van Sint-Niklaas, de Cipierage en het Oud Parochiehuis. Neem ook een kijkje bij de Sint Nicolaaskerk, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Witte Molen. Het hotel voorziet kamers geschikt voor mindervaliden en rolstoelen. 
 

7x logeren zonder drempels

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.