Wil je het Waasland op een leuke en actieve manier ontdekken? Ontdek de leukste zoektochten. 

Koolputten

Gezinsfietszoektocht doorheen Waasmunster en Lokeren

Ontdek een aantal plaatsen waar u zelden of nooit zal komen. Benieuwd om ze te ontdekken? Dan is deze gezinsfietstocht zeker een aanrader. 
 
Wanneer? Deelnemen kan nog tot 15 september
 
Fort van Haasdonk

Gezinnen en hun kids speuren in Beveren

De gezinsvriendelijke fietszoektocht is er echt eentje op maat van gezinnen. Je wordt meegenomen naar leuke plekjes. De zoektocht is een leuke combinatie  tussen natuur, erfgoed en plezier. 
Maar ook de jonge speurders kunnen zich uitleven in Beveren. Al spelenderwijs kunnen ze kennis maken met het rijke patrimonium van de gemeente. 
 
Wanneer? Deelnemen kan nog tot 15 september
 
De Dodendraad

Zomerzoektocht ‘Sint-Gillis-Waas Troef!’

Ook in Sint-Gillis-Waas werd voor deze zomer een zoektocht op poten gezet. Aan de hand van leuke vragen leer je deze grensgemeente op een andere manier kennen. 
 
Wanneer? Deelnemen kan nog tot 22 september
 
Kasteel Walburg

'Op zoek naar Wase raapjes’

De fotozoektocht bestaat ‘Op zoek naar Wase raapjes’ bestaat uit twee lussen doorheen het centrum van Sint-Niklaas. Dit jaar heeft de zoektocht een speciaal aandacht voor het project Vlaamse Meesters in Situ dat zich deze zomer in de Sint-Nicolaaskerk afspeelt. Nog een zoektocht: de Sint-Niklase Bierproevers.
 
Wanneer? Deelnemen kan nog tot 15 augustus
 
Provinciaal Domein Puyenbroeck

Fotozoektocht in het Provinciaal domein Puyenbroeck

Wandel langs een uitgestippelde route en zoek de juist volgorde van de foto’s. De jongsten kunnen zich dan weer uitleven in het speelbos, en in bomen en onder struiken, op zoek gaan naar de juiste letter
 
Wanneer? Deelnemen kan nog tot 30 september
 

7 x op zoek in het Waasland

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.