Beleef een onvergetelijk avontuur in het Waasland. Ervaar het contrast tussen natuur en industrie. Waar beginnen? Hier ons lijstje met toppers die je zeker moet doen in 2020!

DE 6 MUST DO'S IN 2020

Boottocht op de Schelde

Zorgen overboord? Beleef een boottocht op de Schelde

Liefhebbers van boottochtjes komen ook in het Waasland aan hun trekken. Het is dé manier bij uitstek om via het water op verkenning te gaan in Temse en omstreken. Zowel Rivertours als Riverstar bieden u gegidste toeristische rondvaarten aan. 
 
Polders van Kruibeke

Fiets of wandel in De Polders van Kruibeke

Het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen ligt in het Waasland! De Polders van Kruibeke situeren zich op het grondgebied van Kruibeke, Bazel en Rupelmonde. Ze bevinden zich langs de Schelde en omvatten ruim 650 hectare natuurgebied. Hèt fiets- en wandelparadijs bij uitstek. Ontdek de Watervallen van Kruibeke en vergeet je verrekijker niet zodat je zeker een ree, bever of otter kan spotten!
Wist je dat je vanuit de Polders op een makkelijke en aangename manier Antwerpen kan bezoeken? De Waterbus brengt je in een kwartiertje tot aan het Steenplein in Antwerpen. 
 
 
Kasteelpark van Beervelde

Bezoek de Tuindagen van Beervelde

In Beervelde ligt een 25 hectare groot kasteelpark in Engelse landschapsstijl. 2 keer per jaar vinden daar de internationaal gerenommeerde ‘Tuindagen van Beervelde’ plaats. Het is een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Graaf en gravin de Kerchove de Denterghem wonen nog steeds op het kasteeldomein en zijn nog altijd nauw betrokken bij de promotie van de sierteelt. Het domein is ook bekend om de muurschilderingen die Roger Raveel er, samen met Raoul De Keyser, Elias en Lucassen, in de kelders van de villa aanbracht.

Wandelen in het Park van Beervelde

Verbeke Foundation

Eigenwijs en eigentijds: Verbeke Foundation

De Verbeke Foundation is een plek waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. Het eigentijdse museum toont kunstwerken uit eigen collectie maar organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Er wordt zelfs gewerkt terwijl u kijkt, dus het kan ook gebeuren dat u daardoor een blik achter de schermen krijgt. Wist u dat u zelfs een overnachting kan boeken in één van de kunstwerken? 
 
Radartoren

Grenspark Groot-Saeftinghe met zijn unieke radartoren

Op de grens van Vlaanderen en Zeeland ontstaat een grensoverschrijdend natuurgebied van 4.700 hectare groot. Aan de Belgische zijde van de grens is er Hedwige-Prosperpolder en langs Nederlandse zijde  het Verdronken Land van Saeftinghe. In de radartoren van Beveren heb je op 8 meter hoogte een 360°-uitzicht op de polder, Schelde, haven en natuur. In het Grenspark Groot-Saeftinghe beleef je een wereld van contrasten.
 
 
 
Vredefeesten Sint-Niklaas

Vredefeesten in Sint-Niklaas

Het belangrijkste evenement van Sint-Niklaas zijn de Vredefeesten. Met de Grote Markt als unieke opstijgplaats van heteluchtballonnen in allerlei groottes en vormen, Villa Pace met wereldmarkt en gevarieerd muziekfestival met diverse podia in de stadskern, de ballonloop, vuurwerk, nostalgische kermis, en nog zo veel meer brengen. De Vredefeesten een boodschap van vrede, solidariteit en diversiteit.
 
 

LEG JE BEZOEK IN WAASLAND VAST. GEBRUIK #EIGENWAAS OP INSTAGRAM ZODAT WIJ JOUW FOTO’S KUNNEN TERUGVINDEN!

VOLG JIJ ONS AL OP INSTAGRAM?

6 must do's in 2020

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.