Weet je niet wat te doen op zondag? Ben je gek op wandelen? We hebben alvast een aantal tips voor je klaar.

Wandeltips

Stropersbos

Stropersbos (Stekene)

Het Stropersbos is één van de grootste bos- en natuurcomplexen in Oost-Vlaanderen en is een uniek stukje natuur op de grens met Nederland. Door zijn rijke oorlogsgeschiedenis herbeleef je hier de Linie. Het Stropersbos heeft tal van wandelmogelijkheden, kinderen worden verwend in de speelzone en je kan er ook struinen door een deel van het natuurgebied waar gallowayrunderen en konikpaarden grazen. Maar wist je dat je ook kan overnachten in het Stropersbos
 
Fondatie van Boudelo

De Fondatie van Boudelo (Sinaai)

In één van de laatste stiltegebieden in Oost-Vlaanderen ligt een verborgen parel, de Fondatie van Boudelo. Vochtige ruimtes, hakhoutbossen, volgroeide gemengde loofbossen, hooilanden, sloten, poelen en pittoreske veldwegels, ... dit gebied ten zuiden van het Kanaal van Stekene in Sinaai heeft het allemaal. Ik durf er voor te wedden dat jij het er, net zoals de libellen, enorm naar je zin zal hebben.

Wandel in de fondatie

Polders van Kruibeke

Rupelmondse Kreekroute (Rupelmonde) 

Kom mee wandelen door het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. Getijdennatuur, elzenbroekbossen en weidevogelgebeid wisselen elkaar af langs de Rupelmondse Kreekroute. In dit meest veelzijdige landschap van de Polders moet je vooral je ogen open houden en je oren gesplitst want de bevers en reeën laten zich niet zomaar spotten.
 
 
Rode Sluiskreek

Pereboomsgat (Moerbeke)

Het Pereboomsgat is één van de twee kreken die we in dit onbekende, maar prachtige stukje Waasland tegenkomen. Het zijn overblijfselen van grote overstromingen tijdens de middeleeuwen. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog gebruikten de Spanjaarden deze kreken als transportader naar hun forten. Nu gaat het er heel vredelievender aan toe en zijn de kreken een oase van rust, met een schitterende fauna en flora.
 
Kasteepark Blauwendael

Wandelroute Roosenberg (Waasmunster)

Waasmunster wordt ook wel de groene parel van het Waasland genoemd. De wandelroute “Roosenberg” brengt je langs historische trage wegen, een oude spoorwegbedding, verschillende kastelen en abdijen en de vallei van de Durme waar meersen, bossen en heide elkaar afwisselen. 
 

5 x wandelen op zondag

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.