Ben je nog niet helemaal klaar voor Kerstmis? Kom alvast in de stemming! Bezoek onze sfeervolle kerstmarkten, droom even weg bij de mooiste kerststallen of glijd het nieuwe jaar tegemoet op één van de ijspistes. Voor de échte sportievelingen onder ons is er ook "dat ietsje meer". 

Nacht van 800

Nacht van 800

Als afsluiter van '800 jaar Sint-Niklaas' kan u op zaterdag 16 en zondag 17 december genieten van een uniek totaalspektakel. De neogotische gevel van het stadhuis zal drie keer per dag het decor zijn van een spectaculaire 3D-show, begeleid door verschillende artiesten. 

Kom kijken

Kerstmarkt Sint-Niklaas

Bezoek een kerstmarkt

Om helemaal in de kerstsfeer te komen, moet je zeker een kerstmarkt bezoeken. Elk dorpje of stad heeft zo wel zijn eigen gebruiken. Een leuke markt met typische kraampjes waar je toffe ideetjes voor kertscadeautjes kunt opdoen? Lekkere hapjes en drankjes? Sfeervolle muziekkiosken? Spectaculaire acts? Een heuse winterkermis? Een bezoek van de Kerstman? Het Waasland heeft je veel te bieden!

Alle kerstmarkten in het Waasland

Kerststal in Stekene

Kerstallentocht

Wandel met familie en vrienden langsheen de mooiste kerststallen en verlichte woningen. Geniet onderweg van een hapje, een drankje en een vleugje muziek. 

Snuif de kerstsfeer op

Schaatspret

IJspret is het mooiste wat er is

Het is altijd feest als je kan schaatsen. Wat denk je van een gezellige schaatsmiddag of -avond? En als afsluiter een heerlijke kop warme chocolademelk? Je kan hiervoor terecht op de ijspistes van Sint-Niklaas en Beveren

Santa Walk in Sint-Niklaas

Voor de echte sportievelingen

Ook de sportievelingen kunnen deze periode hun hartje ophalen in het Waasland. Gaande van loopwedstrijden in Lokeren, Stekene en Sint-Niklaas tot een ijzige duik op het Provinciaal Domein De Ster. 

Sportief rond de jaarwisseling

5 Kerstuitjes

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.