Gentse barge  ©Jan Selhorst

Een unieke dagtocht tussen Gent en Lokeren met de Gentse barge of liever zelf varen op de Durme en Moervaart? Alles is mogelijk deze zomer.

Varen in het Waasland

Gentse barge

De Genste barge, drijvend erfgoed

De barge was een platte trekschuit die in de 17de eeuw personen en goederen vervoerde tussen Gent en Brugge. Ze had ook geregeld koninklijke passagiers aan boord.
Op 27 en 28 juni, 13, 14, 15 en 16 juli en 4 en 5 augustus kun je de tocht zelf meemaken tussen Gent en Lokeren. Schrijf snel in via toerisme@lokeren.be want de plaatsen zijn beperkt.

Informeer je hier

 

Kajak Durme Lokeren

Huur een kano of kajak en dobber rond op de Wase waters

Heerlijk dobberen op de Durme, Moervaart en Zuidlede in een kano of kajak. De ideale activiteit om even te ontsnappen uit de race van elke dag. 
Reserveer je vaartuig in Wachtebeke of Lokeren

Beleef een kajaktocht

 

rondvaarten op de Schelde in Temse

Boottochten vanuit Temse

In Temse kan je inschepen voor een boeiende Scheldetocht met een ervaren nautische gids die graag het verhaal van de streek, de tradities, de natuur en de overstromingsbieden met je deelt. Er zijn verschillende trajecten, vaartijden, kortom... voor elk wat wils. 
De zondagmiddagtochten zijn een mooie variatie op de fietstochten.  Maar de pannenkoekenboot is evenzeer heel verleidelijk. Aan jou de keuze!
 
 
 
zelf varen op de Durme

Bootverhuur Meersland, tijd om te genieten

Met de boot kom je op enkele van de mooiste plaatsen van Lokeren en Daknam die je als wandelaar of fietser niet kunt bereiken. Durf daarom zelf een sloep te huren, vaar zelf door de adembenemende omgeving en beleef het Waasland anders. Uiteraard krijg je eerst de informatie over vaarregels en leer je het bootje besturen.

Vaar zelf op de Durme

4x dobberen op het Wase water

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.