Urbanusstrip 'Lokerse Paardenworsten'

Urbanus wordt dit jaar 70 en wij vieren graag mee! Wij hebben alvast 4 tips voor je: kinderen toegelaten, maar ook de ouders zullen zich vermaken.  

In het wiel van Urbanus (Lokeren)

'In het wiel van Urbanus' is een speelse gezinsfietstocht door Lokeren met stripheld Urbanus. De route werd samengesteld op basis van locaties uit zijn 133ste strip 'Lokerse paardenworsten'. Grappige bordjes wijzen je de weg in de geboortestreek van de tekenaar Willy Linthout. 
 

Lokerse paardenworsten

'Lokerse paardenworsten' is niet alleen de naam van het 133e album uit de reeks van 'De avonturen van Urbanus'. De paardenworst is hét streekgerecht van Lokeren en brede omgeving. Traditioneel wordt ze klaargemaakt in een licht pikante tomatensaus met ui, tomaten en paprika. 

Het geheim achter de Lokerse paardenworst

Stripmuseum (Brussel)

Welkom in de ontspoorde wereld van Urbanus. De Urbanus-strip bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd met een grootse tentoonstelling in het Brusselse stripmuseum. De expo 'Urbanus, underground familiestrip' gaat dieper in op het succesverhaal van de bijzondere Urbanus.

Hoe werd de tentoonstelling voorbereid?

De vuilnisheld (Vlaamse bioscoopzalen)

De Vuilnisheld, een te gekke animatiefilm voor jong en oud die zich afspeelt in het Urbanus-universum van Tollembeek, is nu te bezichtigen op het grote doek. Het is een mix van ondeugende humor en kwajongensstreken die jong en oud aanspreekt. 

Bekijk hier de officiële trailer

4 x op stap met Urbanus