Het ene dorp is het andere niet. En al helemaal niet in het Waasland. Hier tuimelt het ene rustieke dorpsgezicht over het andere. Maar sommige dorpen blijven je net iets langer bij dan andere. Omdat ze zo’n apart en koppig karakter hebben, bijvoorbeeld. Of omdat ze in de tijd blijven staan als onverwoestbare pilaren. Of gewoon, omdat het er gezellig is.

4 karaktervolle dorpen in het Waasland

Daknam dorp - Durme

1. Daknam (bij Lokeren)

De fameuze kerk op het dorpsplein van Daknam was al een aanrader in 1156, toen het voor het eerst vermeld werd in geschriften. Op zich is Daknam een zakdoek groot – en vooral bekend van zijn voetbalstadion. Maar de 1.000 inwoners van het dorp weten waarom het hier goed toeven is. De mooie gebouwen, de prachtige fietsroutes en wandelpaden. En natuurlijk: zijn jaarlijkse ambachtenmarkt, lokaal beter bekend als het trappistenfeest.
Prosperpolder

2. Prosperpolder (Kieldrecht)

Met een naam als Prosperpolder moet je wel in een lijstje zoals dit belanden. 200 mensen wonen er maar. Ingeklemd tussen de gemeente Beveren en de Nederlandse grens. Klaar om grotendeels omgevormd te worden tot natuurgebied. Misschien herken je hier en daar wel een straat of gebouw. Want de Eén-reeks Den elfde van den elfde werd hier ingeblikt.
Doel

3. Doel

Vroeger een bruisende gemeente, voorlopig even een dorp zonder doel . Bijna uitverkocht ter eer en glorie van de Antwerpse haven. Maar tot op vandaag blijven de schaarse inwoners en inwijkelingen koppig hun eigen goesting doen. Vandaag struin je door het ruwe dorpsgezicht terwijl graffiti en vrijplaatsen je in het gezicht staren. Een unieke belevenis, omgeven door prachtige poldervergezichten.
Kasteel Wissekerke - Bazel

4. Bazel (Kruibeke)

Zelfs in de prehistorie werd Bazel wel gesmaakt, want onze vroegste voorouders lieten hier enkele boeiende archeologische vondsten na. Kelten, Romeinen en zelfs Vikings, ze vonden allemaal hun weg naar dit leuke dorpje. Waterburchten, musea, prachtige gebouwen en lekkere cafeetjes: hier vind je het allemaal. Stuk voor stuk pittoresk en buiten de tijd.

4 karaktervolle dorpen in het Waasland

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.