Toe aan een dagje eropuit in je eentje? Ga spotten in het Waasland. Wat precies, dat kan je zelf zien. Het Waasland is dé uitgelezen locatie om vogels, containerschepen en andere natuurlijke en minder natuurlijke wonderen te spotten.

Wase hotspots

Steendorp

Vogelen in het Waasland

De weelde aan natuurgebieden in het Waasland trekt een massa prachtige vogelsoorten aan. Neem je verrekijker en je boterhammetjes mee, ga rustig zitten in het gras en spot prachtige vogels in alle kleuren, vormen en formaten. Ooievaars in de Daknamse Meersen, steltlopers in de Kreken van Saleghem en zangvogels in Steendorp. Als het allemaal niet zo exotisch moet zijn, kan je natuurlijk ook genoegen nemen met een simpele mus of enkele vlinders en libellen. 
 
Geïnteresseerd? Ga gerust alleen, of steek je licht eens op bij Natuurpunt Waasland. Zij weten alles over de gevederde vrienden die graag in deze regio neerstrijken.
Kieldrechtsluis

Das Boot in het Waasland

Als je dacht dat die Koreaanse koelkast vanzelf naar Europa komt gezwommen, heb je het lekker mis. Die komen aan land dankzij gigantische containermastodonten die meer lijken op drijvende eilanden dan op een boot. Als je die industriële krachtpatsers van dichtbij wilt bewonderen, kom je naar een Scheldekant in het Waasland.
 
Het meeste succes heb je wellicht aan de Kieldrechtsluis of bij Fort Liefkenshoek. Ook Melsele heeft wat mooie plekjes voor je gereserveerd. Bereid je voor op ontzagwekkende vaartuigen van ongelofelijke omvang. Een steunverband voor de nek meebrengen, is geen overbodige luxe. 
Sint-Niklaas

Spotten in Sint-Niklaas

Niet helemaal hetzelfde, maar spotten met mensen doe je ook in het Waasland. Voor de beginners gebeurt dat op een terrasje, met wat makkelijke commentaar. Voor de liefhebbers gebeurt dat spotten tijdens een avondje comedy in Sint-Niklaas.
 
Comedy@Foyer programmeert de lekkerste comedy acts in het cultureel centrum van Sint-Niklaas. Inlandse teelt, aangevuld met de occasionele internationale uitspringer. Daar moét je bij zijn! 

3x spotten in het Waasland: vogels, boten en comedy.

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.