Wil je van je gezinsdag een echt feest maken? Met deze uitstapjes scoor je gegarandeerd bij je kids. 

Stropersbos

Stropersbos in Stekene en Sint-Gillis-Waas

Het Stropersbos heeft alles om er een avontuurlijke uitstap van te maken. In de speelzone mag je de wegen en paden verlaten om gewoon in het bos te ravotten, over beken te springen, kampen te bouwen en te spelen. Groene knieën gegarandeerd! 
Ook een hele leuke is het laarzenpad. Vooral wanneer het voordien goed heeft geregend. Of je ploetert zonder laarzen, dat kan ook :-) 
Je mag ze niet aaien, maar een selfie op afstand met de grotere bewoners van het bos kan wel: een date met de konikpaarden en de gallowayrunderen. 
Stropersbos = avonturenbos
 
Polders van Kruibeke

Polders van Kruibeke met Xavier de Ree

In het natuurgebied valt zoveel te ontdekken en dan is een woordje uitleg altijd welkom. Vraag wat meer info over de Polders van Kruibeke aan de meest aaibare bewoner van dit natuurgebied: Xavier, de ree. Neem je smartphone, scan de zuiltjes bij de rustpunten en Xavier verschijnt om je wegwijs te maken.
 

 

Provinciaal domein De Ster

Provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas

Provinciaal domein De Ster (100 ha) heeft alles in huis voor de ideale familie-uitstap. De speeltuinen zijn een grote trekpleister en de nieuwe springballon verleidt ook mama en papa tot een sprong. Een wandeling rond de grote vijver brengt je tot aan de minigolf en trampolines. Of je stapt gewoon in de vijver via het strand!  Om de dag af te sluiten moet je zeker een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. De kleine en grote dieren verwachten je.  Zit het weer niet mee en zijn je kinderen echte waterratten? Gaan ze liever de uitdaging aan in de wildwaterbaan, de glijbaan of het golfslagbad? Beleef dan het avontuur in het zwemparadijs S&R De Meerminnen enkele kilometers verder in Beveren. 
 
Provinciaal domein Puyenbroeck

Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke

Provinciaal domein Puyenbroeck (500 ha) ontdek je al wandelend, met de fiets of met het treintje. Er is voor elke kidsleeftijd een speeltuin en zelfs een waterspeeltuin! Vergeet zeker niet langs te gaan in het dierenpark. Zwemmen in de vijvers mag niet, maar er zijn dan ook verschillende binnen- en buitenzwembaden voor heel wat waterplezier.

Leef je uit in Puyenbroeck

Kano en Kajak

Kano en Kajak

Haal de roeispanen maar boven, want ook in het Waasland kan je terecht voor een dagje kano varen of kajakken en de mooie natuur en polderdorpen ontdekken. Combineer het eventueel met het provinciaal domein Puyenbroeck en je hebt een gedroomde uitstap voor het hele gezin!
 
Fort Liefkenshoek

Fort Liefkenshoek in Kallo

Fort Liefkenshoek is een militair bouwwerk uit de 16de eeuw dat Antwerpen en de haven moest beschermen tegen de Spaanse troepen. In de loop van de tijd veranderde het verschillende keren van functie zodat er heel wat over het fort te vertellen valt. Die verhalen leer je kennen door allerlei spelletjes en doe-opdrachten via een persoonlijke QR-code die je krijgt aan de ingang van het belevingscentrum. 
 
Beestjes

Een beestig leuke uitstap 

Met een bezoek aan een kinderboerderij scoor je absoluut. Zeker wanneer je zelf geen huisdieren hebt zie je je kroost genieten van de kleine hoevedieren. In Puyenbroeck of De Ster wonen ook grotere rassen zoals paarden of hertjes.
Onze kinderboerderijen: Pachtgoedhof en 't Wollen Hof, Puyenbroeck en De Ster.
 
SteM

SteM Zwijgershoek - voor kinderen in Sint-Niklaas

Kom naar het SteM en ontdek dat een museumbezoek ook voor kinderen heel leuk kan zijn. Met de zoektocht ‘Volg de draad van Ariadne’  speuren de kids in het museum naar specifieke voorwerpen uit het verleden.
 
Bowling

Een middagje bowling

Wie gooit in de goot, en wie gooit een fenomenale strike? Wie haalt er de hoogste score? Tijd voor ontspanning is tijd voor bowling. Kinderen kunnen zich hier volledig uitleven! Bowlen is leuk, spannend en iedereen kan meedoen. Het is gegarandeerd een succes! Ga voor de hoogste score in Wima bowling of het Bowlingpaleis
 
Binnenspeeltuin

Binnenspeeltuinen

Ook als het weer niet meewil, hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Wat dacht je ervan hen te laten ravotten in een binnenspeeltuin? Bij de meeste kinderen is dit een schot in de roos. 
Speeldorp Tropical, Speelpaleis Sint-Niklaas en Lochristi, Pretland, Time4kids
 
Karting

Voor de durvers

Ga voor een unieke beleving voor de kinderen en ga karten. De instructeurs stomen je klaar voor een spannende race. Ook voor Laser Sniper, Fun Bowling en Virtual Reality kan je bij JPR Belgium terecht. Wedden dat jullie hier samen veel plezier gaan beleven? 
Paintballen is zo uitdagend, dat de kids het met elkaar eens zullen zijn dat dit de leukste dag ooit is. Wanneer de overall en het masker aan zijn, gaan ze met een geweer vol verfballetjes het avontuur tegemoet. Spanning ten top en probeer vooral niet geraakt te worden!
 

11x op stap met kids

Waasland
Waasland

In Waasland ervaar je het contrast tussen natuur en industrie, gezellige steden en verlaten dorpen, oude forten en moderne architectuur. Eigenzinnige tips uit een eigenzinnige streek.