Sierteeltregio

Zot van bloemen? Dan moet je zeker eens een fietstocht starten in Lochristi.

campagnebeeld Ambrosiana 2016

ambrosiana

Lochristi

Ambrosiana wordt een 9-daags artistiek bloemenfestival in het centrum van Lochristi van 20 t.e.m. 28 augustus 2016. Met dit eenmalige project wil de bloemengemeente alles uit de kast halen om de pracht, de veelzijdigheid en het grote belang van de sierteelt in onze streek te tonen.

> Ambrosiana

Sierteeltmuseum LoS

Lochristi Sierteeltmuseum (LoS)

Lochristi

Met verrassende verhalen over het succes van de azalea, begonia en orchidee en over de geschiedenis van de sierteeltsector, krijg je in deze oude pastorie een ode aan het kleurrijke ambacht. Sluit je bezoek af met een stukje hemels bloemengebak.

> LoS

Paviljoen in Park van Beervelde

Tuindagen

Park van Beervelde

Twee keer per jaar is het park hét mekka voor tuinliefhebbers. Tijdens de Tuindagen stellen meer dan 220 standhouders er hun planten, bloemen, tuindecoratie en kunstwerken tentoon. Een niet te missen evenement!

> Park van Beervelde

Floraliëntochten

Floraliëntocht

Lochristi

De tocht loopt over fietswegen van de fietsnetwerken Scheldeland en Waasland en bestaat uit 3 lussen die met elkaar verbonden zijn: de Azalealus, de Begonialus en de Boomkwekerijlus. Bovendien kun je deze tochten ook beleven met de deskundige uitleg van een gids, elke laatste zondag van mei t.e.m. september.

> Floraliëntochten